Escola Balandrau

  • L’ESCOLA
    • Qui som?
    • Horari de l’escola
    • Documentacions digitals i projectes
    • Projecte Educatiu de Centre
    • Documents del centre
  • EDUCACIÓ INFANTIL
    • L’adaptació
    • Activitats d’aula
    • Espais d’aprenentatge
    • Tallers
    • Propostes a l’exterior
  • EDUCACIÓ PRIMÀRIA
    • Activitats d’aula
    • Espais d’aprenentatge
    • Tallers d’Art
    • Padrins lectors
  • ACTIVITATS D’ESCOLA
    • Aules obertes
    • Projecte família-escola
    • Projecte infància-vellesa
    • Les festes
  • ESPAIS DE L’ESCOLA
    • L’aula de referència
    • Expressió
    • Música
    • Anglès
    • Biblioteca
    • L’hort
    • Educació física
    • Psicomotricitat
    • Altres espais

Activitats d’aula

2n – EXPLOREM EL NOSTRE UNIVERS INTERIOR

El projecte del segon trimestre de l’aula del Clima – 2n – va sobre l’univers. Per finalitzar el projecte, hem intentat plasmar de manera visual i artística el nostre univers personal a través d’una creació tridimensional. D’aquesta manera, els infants han connectat amb les seves emocions, pensaments i sensacions, per unir la ciència amb l’art. Hem estat mirant que hi ha molts artistes que expressen les seves emocions, els seus sentiments, la seva manera de veure l’univers de formes molt interessants, amb material molt divers i amb diferents tècniques. 

Aquí podeu veure un petit recull d’alguns moments. La resta les podreu veure a la documentació de l’Univers de l’aula del Clima – 2n.


3r – ENS ENDINSEM AL MÓN DE LA GEOMETRIA

Des del mes de novembre, la classe del Fons Marí gaudim de la companyia de l’Anna, estudiant en pràctiques de la Universitat de Girona. Al llarg d’aquest temps, ens ha ajudat en el nostre dia a dia i ens ha fet descobrir el món de la geometria.

A través d’activitats vivencials, manipulatives i de simbolització hem descobert alguns polígons i les seves característiques, entre elles, com són els angles d’aquestes figures geomètriques. Després de treballar amb aquests conceptes matemàtics, els hem identificat per l’escola i n’hem fet fotografies.

Amb tota aquesta feina, hem acabat elaborant una exposició de fotografia matemàtica al passadís de l’escola perquè altres companys i companyes puguin gaudir-la.

Per veure com hem estat treballant us deixem un petit recull de fotografies.


HANDBOL A PRIMÀRIA

Aquestes últimes dues setmanes ens ha visitat en Temi, coordinador general de la secció d’handbol i jugador del sènior, com a porter, del GEIEG.

Durant les sessions d’Educació Física de tots els cursos de primària ens ha explicat la seva passió per aquest esport, i transmès alguns coneixements i habilitats per la seva pràctica. Hem pogut comprovar que és un esport molt complet on es treballa tant el tren inferior com el superior, però sobretot, ens ho hem passat molt bé!

Moltes gràcies Temi, per la teva dedicació i esforç.

Us deixem un recull del tastet que hem fet aquests dies.


5è – EL GRAN RECAPTE

Benvolgudes  famílies de l’Escola Balandrau,

Som els alumnes de 5è de l’aula El Mercat i us volem explicar que nosaltres aquest primer trimestre hem treballat l’ODS 2 FAM ZERO (objectius de desenvolupament sostenible).

A principis de novembre a projectes vam fer una lectura que tractava sobre pobresa alimentària i una cosa que és diu el GRAN RECAPTE D’ALIMENTS.

Vam anar a internet per mirar que era això i després vam tenir la idea que podíem intentar col·laborar-hi.

Dins  la pàgina web vam veure que a finals de novembre es feia una recollida d’aliments a diferents llocs de Catalunya i en un mapa que hi havia vam buscar si a prop de l’escola hi havia algun punt de recollida.

Per sort, al Carrefour de Sant Ponç era un dels llocs on es podia portar, el divendres 25 de novembre, menjar de primera necessitat per la gent que té dificultat per aconseguir-lo.

Aleshores vam veure que teníem una setmana i mitja per intentar recollir el màxim d’aliments i després portar-los allà. Per fer-ho vam anar a totes les classes de l’escola a explicar aquesta idea i vam enviar un email a les famílies.

Cada matí anàvem a les classes a preguntar si algú havia portat alguna cosa i ho posàvem en un document que ens feia el càlcul total dels kg.

Quan va ser el dia tothom estava nerviós, portàvem motxilles grans per repartir-nos els paquets i vam anar caminant fins al Carrefour. Allà les persones voluntàries del Gran Recapte es van sorprendre quan ens van veure arribar amb les motxilles plenes i com vam poder omplir un carro i una mica més amb tot el que havíem portat.

L’alumnat de 5è, ens sentim orgullosos per haver contribuït amb aquesta entitat.

En total a l’escola vam aconseguir 119 paquets d’aliments i que en total pesaven 78,57 kg. Moltes gràcies a tothom per la col·laboració

FOTOS DEL GRAN RECAPTE


3r – TALLER D’ESCRIPTURA

Aquest primer trimestre, durant les sessions de Taller d’escriptura, hem treballat i escrit diferents tipus de text. Durant el mes de novembre i desembre hem descobert la postal. Els alumnes de l’aula del fons marí hem escrit una postal a una persona especial per a nosaltres.

En primer lloc, vam descobrir quines eren les parts d’una postal, quin tipus de vocabulari s’utilitza, per què i quan s’escriuen, entre altres característiques.

Seguidament, vam decidir qui seria el destinatari de la nostra postal i ens vam posar a escriure un esborrany del nostre text, tenint en compte les diferents parts d’aquesta tipologia textual. Un cop fet l’escrit, vam revisar els errors ortogràfics i de redactat per poder escriure el nostre text a la postal. Llavors, vam afegir el nom del destinatari o destinataris i l’adreça completa i vam enganxar el segell. Per acompanyar el text, vam dissenyar i elaborar la nostra postal amb motius nadalencs.

Finalment, vam fer una sortida a l’entorn per anar fins a Correus. Un cop allà, vam explicar com funciona el sistema d’enviament per correu ordinari i cadascú va poder dipositar la postal a la bústia per tal que puguin arribar a cada un dels destinataris.

Aquí us deixem una petita mostra de com vam dissenyar i escriure la postal.

Esperem que us hagi agradat aquesta bonica sorpresa!


4t- CUINA AL SOL

El dijous 13 d’octubre els alumnes de l’aula de la ciutat sostenible han realitzat un taller sobre les energies renovables durant tot el matí.

El taller ha servit per reflexionar sobre la transició energètica i el nostre paper com a consumidors. Els alumnes han fabricat un forn solar (amb material de rebuig), per poder experimentar i cuinar amb un forn solar.

Amb aquest taller els alumnes han iniciat el projecte transdisciplinar d’aquest primer trimestre.

En aquest enllaç hi trobareu algunes fotografies!


6è – TALLER IMPROVISA!

El passat 14 de novembre, els nens i nenes de l’aula de l’economia sostenible vam sortir d’excursió a fer un taller musical al Caixa Fòrum de Girona.
Allà ens va rebre en Pau, que amb un toc d’humor “mut”, ens va endinsar al món de la improvisació, ensenyant-nos que no sempre cal obrir la boca èr expressar-se.
Vam aprendre a dirigir, vam provar diferents maneres d’emetre sons i d’entrellaçar-los i, sobretot, vam deixar-nos anar per improvisar…
Aquí us en deixem una petita mostra, amb algunes gravacions del taller.
Esperem que gaudiu tant veient-les com nosaltres ho vam fer allà.


1r – TALLER D’HORT A L’AULA

Els nens i nenes de l’aula de la vida vam realitzar el dilluns 28 de novembre “El taller: L’hort a l’aula”. Al llarg del matí hem consolidat alguns continguts treballats al llarg del nostre projecte. Ens ho hem passat molt bé i hem traslladat tot el que hem après a l’hort de l’escola. Hem pogut sembrar pèsols i coriandre, plantar diferents hortalisses com ara: enciams, bledes, espinacs…; i compartir una gran estona tots junts. El món de les plantes és molt interessant!

Aquí podeu veure un vídeo que resumeix una mica el nostre taller.


2n – SOM LA CLAU DEL CANVI

El divendres 7 d’octubre els alumnes de l’aula del Clima han realitzat un taller sobre el canvi climàtic durant tot el matí.

El taller: Som la clau del canvi, ha estat molt interessant. Ens han explicat la problemàtica del canvi climàtic, com el govern i nosaltres podem ajudar a fer canvis per intentar salvar el planeta. A través de diferents experiments ho hem acabat d’entendre-ho més bé. I, a més, ens ho hem passat genial! També hem fet algunes dinàmiques al pati relacionades amb el canvi climàtic. Ara som els superherois i les superheroïnes del canvi!!

Aquest taller, ens ha servit com a punt de partida per iniciar el nostre projecte transdisciplinar El Clima, de l’objectiu 13: Acció climàtica.

En aquest enllaç hi trobareu el vídeo amb un munt de fotografies!


Aula Virtual

AFA Balandrau

logoAFA

Calendari

març 2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
     

Contacte

Escola Balandrau
ctra. deTaialà, 2
17007 Girona
tel. 972942152
b7010049@xtec.cat

© Escola Balandrau