Escola Balandrau

  • Portada
    • Qui som?
    • Horari de l’escola
  • Projecte Educatiu
    • Documents del centre
  • Ambients
    • L’aula de referència
    • Ambient d’expressió
    • Biblioteca
    • Música
      • Regals musicals
    • Altres espais
    • L’hort
  • Els Infants
    • L’adaptació
  • Activitats d’escola
    • Propostes a l’exterior
    • Tallers
    • Les festes
  • ACTIVITATS D’AULA
    • Educació Infantil
    • Educació Primària

Educació Primària

UN DIA D’AVENTURES – 5è

El passat mes de maig les nenes i els nens de 5è vàrem fer una sortida al Molí Nou de Calabuig, un lloc idíl·lic i ideal per passar un dia d’aventures. Allà vàrem poder posar a prova la nostra valentia amb els diferents circuits, riure amb les activitats de caiac, mullar-nos al riu Fluvià, viure emocions fortes amb la tirolina, però per sobre de tot compartir i viure moments únics amb els nostres companys i companyes. En poques paraules, un dia molt guai!
Us deixem un petit tastet d’aquell dia en forma de vídeo


STOPMOTION -4t

Hola, famílies!

Som l’aula de 4t i aquí teniu els vídeos dels stop-motion perquè els pugueu mirar des de casa! Ha estat el projecte d’art que hem fet durant part del 2n i 3r trimestre. 

Un stop-motion és un petit vídeo fet a partir de moltes fotografies que fan que un objecte inanimat es mogui. 

També vam fer uns cartells per anunciar l’estrena dels stop-motion.

Nosaltres ens ho hem passat molt bé fent-los i ha sigut molt divertit crear totes les històries!

Esperem que us agradin els vídeos i que gaudiu veient-los.

Vídeo1     Vídeo2    Vídeo3    Vídeo4    Vídeo5    Vídeo6

PD: falta un grup per a poder acabar de fer el muntatge, perquè han tingut problemes tècnics. Esperem que el puguin acabar ben aviat i que el puguem compartir amb tots vosaltres!


PINTEM SENSE COLORS – 2n

Els alumnes de 2n hem anat al museu d’Art de Girona a fer una activitat ben divertida!! Ens hem distribuit en dos grups de treball: un grup ha visitat el museu, sobretot les obres pintades amb pigments naturals i oli, i l’altre grup ha creat alguns colors a partir de substàncies naturals: Blanc amb guix, negre amb carbó, vermell amb guix, groc amb safrà, verd amb fulles de menta i blau amb pètals de violeta.  

Hem après el procés de creació de la pintura (pigment, dissolvent, aglutinant…): Primer hem preparat la substància natural (guix, carbó, plantes…) i l’hem convertit en pols amb un ratllador o un morter, després hem afegit el dissolvent i, un cop està ben remenat, hem incorporat l’aglutinant, nosaltres hem fet servir rovell d’ou!! 

PINTEM


SORTIDA AL MAS MUXACH – 1r

El passat 25 d’abril, la classe dels Sants Metges vam anar d’excursió al Mas Muxach, situat a Brunyola, molt a prop de Sta Coloma de Farners. Allà vam practicar les habilitats dels indis i vam aprendre que cada ploma de la seva cinta significa un gran valor adquirit. Tots vam tornar amb una ploma al cap. El valor va ser que JUNTS, SEMPRE ÉS MILLOR. 

Cliqueu aquí


TASTETS DE PROGRAMACIÓ COMPUTACIONAL – 2n

L’aprenentatge de la programació a les aules va molt més enllà del sol fet de saber com funcionen i com es creen els programes. Fomenta moltes altres habilitats en els alumnes: la creativitat, el treball en equip, la col·laboració, la comunicació, la perseverança i la resolució de problemes; totes elles fonamentals per al desenvolupament professional en la societat actual.  A més, des de fa anys el departament d’educació ja va incorporar de la competència digital perquè formi part del dia a dia dels alumnes. 

Per això, els alumnes de 2n hem anat una mica més enllà i hem començat a introduir el llenguatge computacional amb el code. Tot jugant creem els «Fonaments de la informàtica» i aquest programa ens ofereix diversos cursos perquè els alumnes explorin els conceptes de programació, el pensament computacional, la ciutadania digital, i desenvolupin jocs i històries interactives. Això és el primer pas per després poder saltar a l’Scratch i al WeDo 2.0 LegoEducation.


COLÒNIES DE 6è

Els dies 18 i 19 de maig, els nens i nenes de 6è hem estat de Colònies a Castelló d’Empúries.

Ens hem allotjat al càmping Almata, on hem gaudit de dos dies intensos i meravelloses d’una combinació ideal: glamping, convivència, activitats, bon menjar i súper bona companyia.

Tant de bo poguéssim repetir el curs vinent… però fem sisè, i encara que ens pesi, d’aquí poques setmanes ens haurem d’acomiadar… 

No tenim ganes de pensar en això, així que hem decidit compartir-vos un petit vídeo amb els millors moments de l’estada, per seguir gaudint i allargant aquesta eufòria fins a final de curs.

Esperem que us agradi. 


EDUCACIÓ FÍSICA A 3r

“La Ramona és una nena que fa 4rt de primària i, l’altre dia, mentre anava cap a l’escola, va entrebancar-se, va caure per les escales i va donar-se un cop de cap ben fort. Fins i tot, va haver d’anar a l’hospital. Ara, la Ramona no se’n recorda de res. El cop al cap li ha fet perdre la memòria. Per sort, té un pare i una mare que li recorden com es diu, on viu, quins amics té, etc. Ara bé, últimament la Ramona està experimentant unes sensacions dins seu que no sap ben bé què son. Diu que a vegades té moltes ganes de plorar, que sent una pressió ben forta al seu pit. A vegades, quan la seva mama li diu quelcom molt graciós, no pot parar de riure i estar molt contenta. La Ramona sent un munt de coses que no sap com es diuen, ni què son. Els seus pares no saben què fer, com ajudar-la, i m’han demanat ajuda. I jo, he pensat que vosaltres la podeu ajudar. Voleu acompanyar-me en aquesta aventura?”

A partir d’aquesta introducció, els alumnes del Croscat van rebre dues cartes on la nena expressava totes aquelles coses estranyes que li passaven. Els alumnes hem identificat, treballat i expressat amb el cos diferents emocions.

Us deixem un vídeo de l’activitat de cloenda que han realitzat. Gràcies Ester per ajudar-nos en aquest treball.


SORTIDES DE 4t

Aquest 2n trimestre, la classe de Santa Margarida de 4t, hem fet un parell de sortides; una a l’Auditori i l’altra al Museu del Cinema.

Primer, vam anar a l’Auditori, un dijous al matí, i vam anar a veure “Els colors de Duke Ellington”, una obra sobre la història del Jazz. Hi havia més escoles, nosaltres vam seure al mig i a la dreta.

Ens va agradar molt i ens va fer molta gràcia!

La segona sortida, vam anar al Museu del Cinema a fer el taller de”Pintem amb llums”. Plovia molt i vam haver d’agafar l’autobús a l’anada i a la tornada.

Al taller, vam escoltar 4 cançons i cada grup va escollir una de les cançons. Després, vam interpretar-les, dibuixant amb lots i si volies, podies canviar el color de la llum posant un tap vermell, groc, verd clar o fosc o blau cel o transparent.

Ens han fet una fotografia que durava 10 segons i mentrestant havíem de fer la mateixa forma tota l’estona.

Quan vam acabar, ens van deixar esmorzar a l’entrada, per no mullar-nos.

Aquí us deixem les fotografies de la sortida de l’Auditori i les que ens van fer amb la cançó que vam escollir, del taller del Museu del Cinema!


TREBALLEM LA NOTÍCIA – 1r

A l’aula dels Sants Metges, dels alumnes de primer, s’ ha treballat la notícia. Quan vam començar a descobrir les seves parts, a remenar retalls de diaris, a cantar una cançó per aprendre…no sabíem que la gran notícia és que al Balandrau tenim uns petits grans reporters.

Cliqueu aquí


COLÒNIES A CAN CABALLÉ – 2n

Els nens i les nenes de 2n hem tingut una rebuda increïble per part de 3 fantàstics cavallers que ens han guiat fins el castell de sa majestat la reina. La reina ens ha presentat alguns membres de la cort: el bufó, el monjo, els cavallers, un artesà i una camperola. Ens ha explicat que el comte Guifré està greument ferit (l’hem pogut veure en persona) i necessita la nostra ajuda, necessita més cavallers per protegir el regne. Però per convertir-nos en cavallers ens han fet passar algunes proves:  

Hem après a caçar (tir amb arc), hem après a escalar (rocòdrom), hem après a sobreviure per l’entorn proper (excursió al volcà de la Crosa), hem après a construir sarronets (taller), hem treballat per gremis (joc de nit)… 

Finalment, hem superat totes les proves i ja som CAVALLERS!

Podeu veure el vídeo i mirar les cares de felicitat dels cavallers de l’aula de Sant Miquel!


MINDSET BÀSQUET – 5è

El dimarts passat 29 de març, els alumnes de 5è vam participar al Mindset Program del Bàsquet Girona.

Vam posar-nos al paper de periodistes per un dia, i vam realitzar una roda de premsa en anglès als jugadors del Bàsquet Girona Albert Sàbat i Josep Franch.

Us deixem un recull d’imatges de l’activitat.


DESCOBERTA DE LA LLERA DEL RIU TER – 3r

El passat 11 de març la classe del Croscat vam anar d’excursió ben a prop, a la vora del riu Ter. El projecte que estem ja acabant és sobre el món animal, i aquest dia vam poder posar en pràctica molts coneixements així com deduir, manipular i descobrir-ne de molts d’altres.

Per començar, la Clara i la Laura, dues educadores que en sabien un munt,  havien deixat unes nanses el dia anterior per poder recollir mostres de peixos diferents.  Així doncs, vam anar corrents a comprovar qui havia caigut al parany. Vam ajudar a recollir les mostres en una galleda i vam tornar a la taula de treball, on ens van explicar de quines espècies es tractaven, les seves característiques i nosaltres en vam anotar el pes i la mida.

Després d’esmorzar, les educadores ens havien preparat una sorpresa: tot d’animals ben diferents! Des d’una anguila, crancs que es barallaven, peixos saltarins i fins i tot una tortuga! Vam poder tocar-ne alguns mentre ens n’explicaven característiques i curiositats.

Per últim, ens van proposar anar a agafar nosaltres mateixos mostres d’animals macroinvertebrats, que són petits però que podem apreciar a ull nu. Així doncs, amb un salabret i un pot de vidre vam endinsar-nos a l’aigua i vinga remenar fang i pedres! La veritat és que en vam trobar de molt diversos i després vam poder-los identificar i observar amb lupes. Quin matí més complet! Podeu veure unes imatges.

THE AMAZING ROBIN HOOD – 5è

El passat dilluns 21 de març els infants de l’aula de 5è van poder gaudir de l’obra de teatre The amazing Robin Hood que explica la història del lladre més famós per tenir un bon cor, la motivació del qual era ajudar als més necessitats i oprimits, enfront dels opressors.

Aquest espectacle de teatre en anglès, interpretat per actors natius, està ambientat a l’Anglaterra medieval. És perfecta per a reflexionar sobre l’arquetip d’heroi, antiheroi i facinerós i plantejar el dilema entre el bé i el mal. Els infants han tingut l’oportunitat d’interactuar amb els actors i poder fer preguntes al final de l’obra.

Us deixem unes imatges dels moments de la funció teatral.

EDUCACIÓ FÍSICA A CICLE SUPERIOR

Aquest trimestre hem conegut un esport alternatiu nou, el TWINCON.

Un esport creat per Pau Morant, mestre d’Educació Física, el 2019 (València). L’objectiu és desenvolupar la motivació, participació, cooperació, coeducació i la cohesió grupal, sempre des de la perspectiva educativa, als alumnes de cicle superior.

Moltes gràcies Pau, ens ha agradat molt!!

Us deixem un recull d’imatges i vídeos


EDUCACIÓ FÍSICA A CICLE MITJÀ

L’Educació física és una disciplina pedagògica, transversal a totes les etapes de la maduració de l’ésser humà, la qual el seu objectiu és aconseguir un desenvolupament integral de la persona (biològic, físic, psicològic i social), amb el  perfeccionament conseqüent de totes les seves capacitats al llarg de la vida, utilitzant  el moviment corporal com instrument per adquirir coneixements, habilitats, destreses, valors, hàbits i identitat social. Contribuint d’aquesta manera al seu desenvolupament òptim i benestar.                                                                (Entre profes, 2019)

Us deixem una petita mostra del què hem treballat fins ara a cicle mitjà.


CICLE INICIAL – LITERART

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE ALGUNES IMATGES


LEARNING BY DOING!

Along this first term we had fun and enjoyed so much as well as we learnt .
I hope you also like it!


IMPROVISA

L’alumnat de 6è A i de 6è B vam fer una sortida de matí al Caixaforum els dies 23 (6è A) i 25 de novembre (6è B). Vam fer l’activitat “Improvisa” en la  qual amb uns instruments, imaginació i un bon professor musical, vam fer activitats com:  representar emocions, jocs de ball, ritmes i crear cançons. 

Vam descobrir què és un theremin, vam veure com funciona una taula de so, i vam poder tocar el teclat, la caixa de ritmes, els bongos i les maraques. I tot aquest instrumental el vam acompanyar a ritme de rap amb els micros que ens canviaven la veu posant veu de barrufet. 

Ens ho vam passar tan bé que ens hagués agradat quedar-nos més estona i així totes i tots hauríem pogut tocar tots el instruments.

Va ser  una experiència molt divertida i segur que això ens ha fet aprendre més sobre la música.

Nenes i nens de 6è!

Us hem fet un recull de les nostres improvisacions, esperem que us agradin.

 

4t- EXPOSICIONS I EXPERIMENTS

Hola, famílies!

Som els nens i nenes de l’aula de Santa Margarida i us volem ensenyar les nostres exposicions i experiments que hem fet aquest 1r trimestre.

Durant aquest trimestre, hem estat fent el projecte sobre els volcans. Teníem moltes ganes de fer les exposicions i els experiments i ens hagués agradat molt que sortís a la documentació, però ens van confinar i no vam tenir temps d’afegir-ho.

També vam tenir sort que, la Marta, la mare de l’Abril, ens va fer un experiment  sobre l’erupció de volcans marins i ens va impressionar moltíssim!! Ens va encantar i ens ho vam passar molt bé.

Us deixem algunes imatges de les exposicions i tots els experiments.

5è – Una experiència elèctrica carregada d’energia…positiva

Durant aquest primer trimestre, les nenes i els nens de l’aula de Montigalà hem participat en un taller d’observació i comprensió de fenòmens elèctrics quotidians.Hem dut a terme diverses experiències que els han ajudat a comprendre què hi ha darrere d’un endoll, com es genera el corrent elèctric, els fenòmens electromagnètics, el corrent estàtic, l’electricitat, etc.
Durant l’activitat els infants es van adonar que tots els fenòmens elèctrics que ens envolten, tant els que hem vist al taller com els que observem a la natura, tenen el mateix origen. Mentre van realitzar els experiments, els alumnes es van adonar que les càrregues elèctriques estan per tot arreu, fins i tot en el mateix cos. Van veure que tot fregant els materials, aquests adquireixen propietats molt curioses.
Tots plegats hem experimentat amb l’electricitat i hem rigut molt mentre apreníem.
Aquí us deixem unes imatges de la nostra experiència elèctrica ben carregada d’energia positiva.

3r – CREEM NOSALTRES MATEIXOS ELS COLORS. I abans, d’on treien els colors?

El passat dijous 9 de desembre, el grup de la classe del Croscat (3r) vam anar d’excursió al Museu d’Art de Girona. Estàvem ben contents de poder fer la primera sortida del curs, i a més hi vam poder anar a peu! Com que estem realitzant el projecte d’arts plàstiques sobre els colors, anomenat Cromàtic, vam anar a visitar diversos retaules i pintures. A partir d’aquests identificàvem colors, deduíem com els obtenien i quines tècniques feien servir fa gairebé mil anys. Vam descobrir que els pigments per a fer els colors s’obtenien d’elements naturals com ara el safrà, tinta de sípia, lapislàtzuli, plantes, fusta, petroli…

Després vam fer un taller on vam fem servir pigments, aigua com a dissolvent i rovell d’ou com a aglutinant per a poder crear la nostra pròpia pintura!

No us perdeu les nostres cares de sorpresa i satisfacció.



COMIAT DE SISÈ 2020-2021

Tot l’equip de mestres i famílies haguéssim volgut poder fer un comiat diferent, tot i així, l’últim dia de curs vam fer tot el que va estar a les nostres mans per convertir-lo en un moment entranyable i transmetre’ls tot el nostre afecte i fer-los saber el que han significat per tot l’equip de mestres. Els desitgem el millor en la nova etapa i esperem que facin molts cims. L’escola sempre serà casa vostra!

Aquí teniu un vídeo per recordar el seu pas per l’escola.


T

Aula Virtual

AFA Balandrau

logoAFA

Calendari

agost 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
     

Contacte

Escola Balandrau
ctra. deTaialà, 2
17007 Girona
tel. 972942152
b7010049@xtec.cat

© Escola Balandrau